מהנעשה בחותם
חותם נגד כשרות צהר

חותם נגד כשרות צהר

עליית מדרגה במאבק על הפרטת הכשרות: ארגון חותם קורא לציבור להדיר רגליו ממסעות ללא פיקוח רבנות. המטרה הראשונה - רשת "פסטה בסטה": "מי שרוצה לאכול כשר - לא נכנס לשם."

המאבק על הפרטת הכשרות: ארגון חותם, המתנגד למערך ההשגחה של רבני צהר שפועל כאלטרנטיבה לרבנות הראשית, קורא לציבור "להצביע ברגליים" ולא לאכול במסעדות המשתפות פעולה עם מערך הכשרות הפרטי. כצעד ראשון הם קוראים לציבור להדיר רגליו ממסעדות ללא פיקוח רבנות לדוגמת רשת "פסטה בסטה", שעזבה את הרבנות והתקשרה עם "צהר פיקוח מזון".

"חותם", מתנגד לכל פגיעה במעמדה של הרבנות הממלכתית. בהתאם לכך, הוא מוביל את המחאה נגד ההפרטה בתחום הכשרות, המיושמת כעת על ידי ארגון צהר.

במכתב פומבי למנהלי הרשת שפרסמו אנשי "חותם" בפייסבוק, הם מכנים אותה "פסטה באסה", ומאשימים: "ביאסתם אותנו!" תג המחיר: "נצביע ברגליים. מי שרוצה לאכול כשר - לא נכנס לפסטה בסטה בהשגחת 'צהר'! אנחנו רוצים לאכול כשר!"

"בהתחלה, הסניף שלכם בשוק מחנה יהודה סילק את משגיחי הרבנות והכניס 'השגחה פרטית', וגרם למאות לקוחות להדיר רגליו מהמסעדה", נכתב בפוסט, שהצליח לעורר דיון סוער ברשתות החברתיות. "הסניף שלכם בפתח תקווה היה מקום מפגש לצעירים דתיים רבים, והנה, לאחרונה זריתם חול בעיני קהל הלקוחות האוהד שלכם. בין-לילה סילקתם את הכשרות של הרבנות והבאתם השגחה של 'צהר'".

"לשאלותיהם של הלקוחות המאוכזבים עניתם - זוהי מדיניות של הרשת. כל הסניפים עברו ל'צהר'. כאילו שניסיונות העבר בירושלים לא הספיקו, אתם שוב מחליטים לבגוד ברבנות ובקהל שומרי הכשרות, שחשוב לו להישאר נאמן להשגחת כשרות הממוסדת. שוב בחרתם ללכת עם גחמות של ארגוני כשרות שמקבלים תשבחות מהרפורמים וביקורות רבות מרבנים גדולים וחשובים". הפוסט זכה לאלפי תגובות ושיתופים, אלא שרוב המגיבים בחרו דווקא למחות נגד המהלך.

מ"חותם" נמסר בתגובה: "עסק שבוחר לוותר על כשרות מטעם הרבנות ולעבור לכשרות אלטרנטיבית, ככל הנראה עושה זאת מאחת הסיבות הבאות: או שהוא שותף לאג'נדה המבקשת לפרק את הרבנות הראשית ואת זהותה היהודית של המדינה, כפי שאמרו בצהלה כל המברכים על הקמת הגוף החדש מהזרמים שאינם אורתודוכסים - או שהוא לא רוצה לעמוד בסטנדרטים של הרבנות. בין כך ובין כך זה לא מריח טוב, ובתחום הקולינרי הריח הוא מאוד משמעותי".

"אנחנו בארגון חותם נמשיך לחשוף את הונאות הכשרות הנעשות על ידי ארגונים שונים, שכן רוב הציבור מעוניין במזון כשר. היום זו השגחה של 'צהר', מחר השגחה של 'משה פיקוח מזון' ומחרתיים של 'רפורמת המזון המפוקח' או כל פייק כשרות אחרת".

"כיצד אמור הצרכן הפרטי להבחין בין הכשרויות האלו ולדעת על מי ניתן לסמוך ועל מי לא?" שואלים ב"חותם". "אם אין בסיס אחיד לכל הכשרויות בארץ - משמעות הדבר היא שלא ניתן לסמוך על אף פיקוח. ובאמת כל מה שיישאר לשומרי הכשרות - זה פשוט לאכול בבית".

"אנו שמחים שהפוסט שלנו עורר דיון ציבורי רחב ומאמינים שבעבודה נכונה ניתן לשפר את שירותי הכשרות לאזרחי ישראל, בלי להחריב את הגוף האמון עליה מאז הקמתה - הרבנות הראשית".
 

לכתבה המלאה ב- ynet לחצו כאן>>